İlk defa güllaç yaptım..
Yaptım oldu :)
Tadanlardan tam not aldı..
Epey bilgi edindim güllaç hakkında paylaşmak isterim..
NOTLAR:
Güllaç aynı gün içinde tüketilmeyecekse arasına ceviz,fıstık, fındık koyulmamalı
Süt kaynar şekilde güllaca dökülürse güllaç hamurlaşır,çok ılık koyulursa güllaç sütü çekmez
Süsleme yapılacaksa ikram edilirken süsleme yapılmalı
Güllaç yapraklarının parlak kısmı üst tarafa gelmeli
Malzemeler:
250 gram güllaç
1,5 litre süt
2 su bardağı şeker
büyük boy kare yada yuvarlak borcam
Yapılışı:
Şeker sütün içinde eriyene kadar ocakta tutulur.Çok ısındıysa soğumaya bırakılır. Ne ılık ne kaynar olmalı şekerli süt.Güllaç borcama yerleştirilir. Sığmayan kenarları içine kırılır,yerleştirilir.Üstüne 1,5 kepçe süt gezdirilir. Güllacın parlak yüzeyinin üst kısma gelmesine dikkat edilir.Her yaprak bu şekilde ıslatılır. Kalan süt tüm borcama dökülür.streç filmle sarılıp dolaba kaldırılır. 2-3 saate hazır:)
afiyet olsun:)
Elinize sağlık denemediğim ama merak ettiğim bir lezzet..
YanıtlaSilBloğunuzu takibe aldım benim bloğumada beklerim
Teşekkür ederim Hanife hanım:)
YanıtlaSilgoruntu olarak cok guzel. Ama ben sevemiyorum gullaci. Ellerine saglik
YanıtlaSilBende henüz çok severek yiyemiyorum. Eşim seviyor:)
YanıtlaSilAma bende alışacağa benziyorum :))
teşekkürler:)
Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
YanıtlaSilwww.cay-makineleri.com