Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

11 Temmuz 2014 Cuma

Başrolde GÜLLAÇ:)


İlk defa güllaç yaptım..
Yaptım oldu :)
Tadanlardan tam not aldı..
Epey bilgi edindim  güllaç hakkında paylaşmak isterim..
NOTLAR:
Güllaç aynı gün içinde tüketilmeyecekse arasına ceviz,fıstık, fındık koyulmamalı
Süt kaynar şekilde güllaca dökülürse güllaç hamurlaşır,çok ılık koyulursa güllaç sütü çekmez
Süsleme yapılacaksa ikram edilirken süsleme yapılmalı
Güllaç yapraklarının parlak kısmı üst tarafa gelmeli 



Malzemeler:
250 gram güllaç
1,5 litre süt
2 su bardağı şeker
büyük boy kare yada yuvarlak borcam

Yapılışı:
Şeker sütün içinde eriyene kadar ocakta tutulur.Çok ısındıysa soğumaya bırakılır. Ne ılık ne kaynar olmalı şekerli süt.Güllaç borcama yerleştirilir. Sığmayan kenarları içine kırılır,yerleştirilir.Üstüne 1,5 kepçe süt gezdirilir. Güllacın parlak yüzeyinin üst kısma gelmesine dikkat edilir.Her yaprak bu şekilde ıslatılır. Kalan süt tüm borcama dökülür.streç filmle sarılıp dolaba kaldırılır. 2-3 saate hazır:)
                                                    

                                                 afiyet olsun:)

5 yorum:

  1. Elinize sağlık denemediğim ama merak ettiğim bir lezzet..
    Bloğunuzu takibe aldım benim bloğumada beklerim

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Hanife hanım:)

    YanıtlaSil
  3. goruntu olarak cok guzel. Ama ben sevemiyorum gullaci. Ellerine saglik

    YanıtlaSil
  4. Bende henüz çok severek yiyemiyorum. Eşim seviyor:)
    Ama bende alışacağa benziyorum :))
    teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  5. Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
    www.cay-makineleri.com

    YanıtlaSil