Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

13 Temmuz 2014 Pazar

Fırında Sebzeli Tavuk :)


İftara yapılabilecek güzel bir tavuk yemeği..
İçine giren kekik ayrı  bir lezzet katıyor ..miss gibi kokuyor. 
Fırından gelen kokular insanın ağzını sulandırıyor.
 Bu arada sarımsağın verdiği lezzeti atlamamak lazım. 
İnsan yemeklere bir kere sarımsak ekleyince bir daha vazgeçemiyor..
her şeye ilave etmek istiyor.
:)


malzemeler:

tavuk göğsü( 400 gram kadar kullandım)
1 su bardağı bezelye
1 adet patates
2 adet biber
2 diş sarımsak
2 kaşık salça
2 kaşık zeytinyağı
2 bardak sıcak su
tuz
karabiber
pul biber
kekik

 yapılışı:

Tencereye 2 kaşık zeytinyağı koyulur. Küçük küçük doğranan biberler tencereye alınır. 3-4 dakika kavrulur. Rendelenmiş sarımsaklar eklenir. Bir kaç dakika daha kavrulur. Küp küp doğranmış tavuklar tencereye ilave edilir. 2 kaşık salça eklenir.Tavuklar yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirilir. Üzerine küp küp doğranmış patatesler ve 2 bardak ılık su ilave edilir.Baharatlar eklenir. Kaynayana kadar ocakta tutulur. Kaynayınca içine haşlanmış bezelyeler eklenir.1-2 dakika sonra altı kapatılır.
Tencereden borcama aktarılan yemek 190 derecede patatesler yumuşayana kadar pişirilir:) 
afiyet olsun:)

not: bu ölçülerde 5 6 kişilik yemek ortaya çıkıyor:)

1 yorum: